بسیاری از خانم ها که عمل لابیاپلاستی را انجام می دهند، ممکن است دچار مشکلاتی از لحاظ ظاهر و یا عملکرد اندام تناسلی پیدا شوند که برای رفع آن ها، نیاز به عمل ترمیم لابیاپلاستی دارند. در این روش جراحی جراح زیبایی زنان سعی می کند با بررسی موشکافانه ایرادات لابیا، بهترین روش برای ترمیم را انتخاب کند. در ادامه می خواهیم مشکلاتی که می تواند یک خانم را ناچار به جراحی ترمیم لابیاپلاستی کند و نیز روش های مختلف ترمیم را با هم بررسی کنیم.
نحوه انجام عمل ترمیمی لابیاپلاستی
عمل ترمیمی لابیاپلاستی نسبت به لابیاپلاستی اولیه با سرعت بیشتری انجام می شود اما از آن حساس تر است. زیرا باید تغییرات با دقت بیشتری انجام گیرد تا مبادا مشکل دیگری بروز کند که دیگر امکان ترمیم برای بار سوم وجود نداشته باشد. روش انتخابی برای انجام لابیاپلاستی ترمیمی، به شرایط هر فرد بستگی دارد و می تواند با لیزر، جراحی و با استفاده از پروتز انجام گیرد. برای انتخاب بهترین روش انجام لابیاپلاستی، پزشک باید شرایط و نوع مشکل لابیاها را به طور کامل بررسی کند تا بتواند تصمیم درستی اتخاذ نماید.
در صورت وجود چه ایراداتی جراحی ترمیمی صورت می گیرد؟
گاهی اوقات پس از عمل، برخی ضایعاتی به وجود می آیند که ممکن است ناشی از رد دوختی که انجام شده است، باشد. زیرا مخاط نازک است و اگر ترمیم به خوبی صورت نگیرد و یا بافت شخص، طوری باشد که جای زخم مدت زمان طولانی باقی بماند، ممکن است اسکارهای دندان موشی ایجاد گردد. در این شرایط می توان اسکارهای پدید آمده را با لیزر از بین برد و در حقیقت ترمیم لابیاپلاستی با لیزر انجام می شود.
گاهی اوقات شرایط فرد برای لابیاپلاستی به نحوی است که باید همراه با آن، جراحی کلیتوریس نیز انجام دهد. یعنی قسمت بالای دستگاه تناسلی او باید برداشته شود. حال شرایطی را تصور کنید که این جراحی انجام شده اما قسمت بالای واژن به صورت کامل برداشته نشده، همچنان بزرگ است و یا به علت داشتن لایه های زیاد، همگی آن ها برداشته نشده اند. در نتیجه ظاهر مطلوبی برای اندام تناسلی ایجاد نمی شود. در این شرایط نیز، باید عمل ترمیم صورت گیرد که معمولا با لیزر ممکن نیست و باید جراحی، انجام شود. زیرا عمل هودوپلاستی باید انجام گیرد و بافت اضافی به طور کامل برداشته شود تا با قسمت پایین لابیا هماهنگی داشته باشد و همچنین بافت یکنواخت و زیبایی حاصل شود. بنابراین پس از ترمیم، حالت برجسته ای که به اصطلاح می گویند شبیه تاج خروس یا خرطوم فیل است، برداشته می شود.
گاهی اوقات بافت لابیامینور برداشته می شود ولی بافت اطراف آن و پوست اضافه که به صورت چروک خورده و نامنظم است، برداشته نمی شود. در حالی که باید طی جراحی لابیاپلاستی اولیه به طور کامل این قسمت ها برداشته شوند. همچنین ممکن است در برخی مواقع، پس از عمل لابیاپلاستی، عدم تقارن روی دهد و بخش هایی نسبت به دیگر بخش ها، کوچک تر یا بزرگ تر باشند. در این شرایط نیز باید به صورت کامل ترمیم انجام گیرد. بستگی به شرایط فرد می توان عمل ترمیم لابیاپلاستی را برای این افراد با لیزر و یا جراحی انجام داد. در فرآیند ترمیم این نوع از مشکلات، قسمت های نامتقارن لابیا، بازسازی و همانندسازی با هدف ایجاد تقارن، مجدد صورت می گیرد و شکلی مناسب برای آن ها ایجاد می شود.
اگر لابیا بیش از حد برداشته شده باشد، می توان عمل ترمیمی انجام داد؟
در مواردی که لابیا بیش از حد برداشته شده است، اگر بافت در ناحیه کلیتوریس به اندازه کافی وجود داشته باشد و ناحیه هود کلیتوریس، به قدر کافی برجسته و بزرگ باشد، می توان گاهی از این قسمت بافت برداشت و سپس عمل گرافت یا پیوند را انجام داد تا بافت به شکلی زیبا و مناسب برای ترمیم لابیاها مورد استفاده قرار گیرد. ولی اگر علاوه بر برداشته شدن بیش از اندازه لابیا، ناحیه هود کلیتوریس هم برداشته شده باشد و بافتی برای پیوند و ترمیم وجود نداشته باشد، معمولا امکان ترمیم لابیاپلاستی فراهم نیست.
در اکثر اوقات به علت اینکه پوشش اطراف کلیتوریس و هود، زیاد است و نیز دارای پوست زیادی است، بهترین جراح زیبایی زنان می تواند از این ناحیه برای پیوند بر روی لابیا استفاده کند تا حالت کوچک بودن مفرط و از بین رفتن کامل لابیا را مرتفع سازد و زیبایی را به آن برگرداند.
در برخی افراد، برداشت لابیا بیش از حد صورت می گیرد ولی قسمت پایین یعنی پرینه، برداشته نمی شود و موجب بیرون زدگی واژن و نیز مجرای ادرار و مخاط می شود که شکلی زشت ایجاد می گردد. در چنین شرایطی ریسک عفونت مکرر بالا می رود. در این صورت نیز عمل ترمیم لابیاپلاستی قابل انجام شدن است و می توان فرم این ناحیه را به گونه ای بازسازی کرد که دیگر بیرون زدگی مخاط واژن وجود نداشته باشد.
حساسیت مراقبت های بعد از عمل ترمیم لابیاپلاستی بیشتر است؟
خانم هایی که عمل ترمیم لابیاپلاستی را انجام می دهند، نیاز به دوره نقاهت خاصی ندارند و می توانند سریع تر به روتین زندگی خود بازگرند. مراقبت های لازم پس از عمل نیز کمتر از مراقبت های لازم برای لابیاپلاستی اولیه است که از سوی پزشک به طور کامل تعیین می شود. البته اگر فرآیند ترمیم با جراحی انجام شود، توجهات خاص خود را دارد که آن هم توسط پزشک متخصص اعلام می گردد. در مواردی که ترمیم با لیزر انجام گیرد، ممکن است نیاز باشد پس از آن از پمادهای مخصوص استفاده شود تا رد زخم آن ها همراه با سوزش نباشد.
بهترین زمان برای انجام عمل لابیاپلاستی ترمیمی
اگر جراحی ترمیمی به دنبال ایجاد اسکارها و با هدف رفع آن ها قرار است انجام شود، معمولا باید 6 ماه از عمل لابیاپلاستی اول گذشته باشد. زودتر از این مدت، امکان جراحی ترمیمی وجود ندارد زیرا نمی توان تشخیص داد که آیا رد زخم مشخص است؟ آیا پوست اضافی وجود دارد؟ عدم تقارن وجود دارد یا خیر؟ چه مقداری از بافت باقی می ماند؟ چه مقداری از بافت برداشته شده؟ مبادا لابیا بیش از اندازه برداشته شده باشد؟ لیفت کم یا زیاد انجام شده است؟ و بسیاری موارد دیگر که برای تشخیص دقیق آن ها لازم است حداقل 6 ماه از جراحی اولیه گذشته باشد.
مگر اینکه یک تغییر و اختلال در عمل جراحی از 2 هفته تا 1 ماه پس از آن، کاملا مشهود باشد که در این صورت عمل ترمیم، به صورت سرپایی و سریع پس از عمل انجام می شود. با توجه به تمام مطالب فوق می توان دریافت که جراحی ترمیم لابیاپلاستی از حساسیت بالایی برخوردار است که برای انجام آن به درست ترین روش ممکن، می بایست نزد یک متخصص زنان خوب و با تجربه مراجعه نمایید تا بتواند با کمترین عوارض ممکن این عمل ترمیمی را برای شما انجام دهد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.