درمان تنبلی تخمدان از جمله دغدغه های افرادی است که به این عارضه دچار هستند، لازم به ذکر است این بیماری از جمله مشکلات رایج در بین بیماری های زنان است و می تواند عوارض و مشکلات جدی را در زندگی برای افراد به همراه داشته باشد، از این رو در این مقاله قصد داریم به بررسی بیشتر این موضوع بپردازیم. اگر شما نیز با این مشکل درگیر هستید توصیه می کنیم جهت پیگیری درمان به بهترین پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنید.
تنبلی تخمدان چیست؟
تنبلی تخمدان در واقع همان بیماری سندرم تخمدان پلی کیستیک می باشد که به اختصار با PCOS نشان داده می شود، این بیماری که یکی از دلایل رایج ناباروری در بانوان است امروزه شیوع زیادی پیدا کرده است و بسیاری از بانوان با علایم و عوارض ناشی از آن درگیر هستند، علت اصلی این بیماری ایجاد اختلال در غدد درون ریز و در نتیجه اختلالات هورمونی می باشد.
در هر دوره قاعدگی تعدادی فولیکول در تخمدان ها آزاد می شوند، اما همه این فولیکول ها بالغ نمی گردند و تنها یکی از آن ها بیشتر رشد کرده و بالغ می گردد، در حالت نرمال می بایست این فولیکول با تولید فاکتورهای مهار کننده رشد سایر فولیکول ها را مهار کند، اما نکته مهم این است که در عارضه تنبلی تخمدان این روند طی نمی گردد و همه فولیکول ها باقی می مانند، در نتیجه در این افراد تخمک بالغی تولید نمی گردد و از این رو در باروری اختلالاتی ایجاد می گردد، علاوه بر این فولیکول های تولید شده در هر دوره قاعدگی نیز باقی می مانند و با گذشت زمان علایم و عوارضی را سبب می گردد که نیازمند درمان تنبلی تخمدان می باشد.
علایم تنبلی تخمدان
برای درمان تنبلی تخمدان، در ابتدا می بایست از علایم آن آگاهی کافی داشته باشید، لازم به ذکر است علایم این بیماری می تواند بسته به نوع و پیشرفت بیماری و در افراد گوناگون تا حدودی متغیر باشد ولی تعدادی از علایم شایع وجود دارد که از مهم ترین آن ها می توان به قاعدگی نا منظم اشاره کرد، به طوری که افراد دارای قاعدگی با فواصل زمانی طولانی مدت خواهند شد، از دیگر علایم می توان به رویش موهای زائد در صورت و بدن و ایجاد آکنه اشاره کرد، علاوه بر آن در سونوگرافی تخمدان های بزرگ مشاهده می گردد، ریزش موی مردانه و تغییرات وزنی شامل افزایش وزن و چاقی نیز ممکن است در برخی از افراد مشاهده گردد، تغییرات خلق و خو، افسردگی و اضطراب نیز می تواند از علایم این بیماری باشد.
تشخیص تنبلی تخمدان
لازم به ذکر است که یکی از راه های تشخیصی این بیماری آزمایش خون است، طی این آزمایش سطح هورمون های آندروژن مورد ازریابی قرار می گیرد، علاوه بر بررسی های هورمونی، روش تشخیصی دیگری که در این زمینه مورد استفاده می گردد.
سونوگرافی لگن، رحم و تخمدان ها می باشد، به طوری که در افرادی که به این عارضه مبتلا هستند جداره رحم ضخیم تر از حد نرمال می باشد، علاوه بر آن اندازه تخمدان ها نیز می توانند تا 3 برابر حالت نرمال باشند، فولیکول هایی که در تخمدان تجمع یافته اند نیز قابل بررسی و تشخیص هستند، همان طور که اشاره شد با استفاده از این روش ها می توان به تشخیص و درمان تنبلی تخمدان کمک کرد.
راه درمان تنبلی تخمدان
راه درمان تنبلی تخمدان بسته به نوع بیماری و پیشرفت آن متفاوت خواهد بود، به طوری که پزشک متخصص برای درمان تنبلی تخمدان با در نظر گرفتن این موارد و شرایط هر فرد نظر نهایی را می دهد، از راه های درمان تنبلی تخمدان می توان به داروهای هورمونی که جهت کاهش آندروژن تجویز می گردد اشاره کرد، اگر فرد قصد بارداری داشته باشد، معمولا از داروهای تحریک کننده تخمک گذاری مانند کلومیفن استفاده می شود، متفورمین از دیگر داروهایی است که در برخی از شرایط و بسته به نظر پزشک متخصص تجویز می گردد.
علاوه بر دارو درمانی، انتخاب سبک زندگی سالم نیز در درمان تنبلی تخمدان موثر است، همچنین در شرایطی ممکن است نظر پزشک استفاده از روش جراحی برای درمان تنبلی تخمدان باشد، استفاده از روش لاپاراسکوپی در این زمینه رایج است.
پیشگیری از تنبلی تخمدان
از جمله روش های درمانی و همچنین پیشگیری این بیماری می توان به تغییرات در سبک زندگی اشاره نمود، به طوری که داشتن رژیم غذایی سالم، خواب کافی، کاهش استرس و تنش، ورزش کردن و کاهش وزن می تواند اثرات مثبت و چشمگیری در پیشگیری و درمان تنبلی تخمدان داشته باشد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.